OliveMagazine

Λινγκουίνι ολικής χωρίς γλουτένη με πέστο αβοκάντο

Λινγκουίνι ολικής χωρίς γλουτένη με πέστο αβοκάντο

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. λινγκουίνι ολικής αλέσεως, χωρίς γλουτένη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το πέστο

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40γρ. βασιλικό φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • 3- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • λίγες φλοίδες γραβιέρας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε το λινγκουίνι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρατάτε στην άκρη.

Ετοιμάζετε το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο.

Ανακατεύετε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγες φλούδες γραβιέρας.

Tips

Σχεδόν όλα τα ελληνικά τυριά είναι χωρίς γλουτένη, καλό όμως είναι να το διευκρινίσετε πριν τα αγοράσετε.


Αυτό το πιάτο σερβίρεται το ίδιο καλά και κρύο και ζεστό. Ειδικά όμως για την περίπτωση που θέλετε να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας ζεστά, κρατήστε λίγο από το ζουμί τους ώστε να αραιώσετε το πέστο και να γίνει σαν σάλτσα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr