OliveMagazine

Λουκάνικα μοσχαρίσια με ψητά μανιτάρια πλευρώτους και πέστο μαϊντανού

Λουκάνικα μοσχαρίσια με ψητά μανιτάρια πλευρώτους και πέστο μαϊντανού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 λουκάνικα μοσχαρίσια
  • Για τα μανιτάρια

  • 5 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα ή 10 μικρά
  • λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το άλειμμα
  • λίγο αλάτι
  • Για το πέστο μαϊντανού

  • φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • 150ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιείτε καλά και βάζετε το πέστο στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Χαράζετε τα λουκάνικα και τα ακουμπάτε στη σχάρα του φούρνου, έχοντας βάλει από κάτω ένα ταψί. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Τα διατηρείτε ζεστά.

Με πινέλο αλείφετε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο, να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρετε τα λουκάνικα σε πιατέλα, μαζί με τα μανιτάρια και συνοδεύετε με πέστο μαϊντανού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο