OliveMagazine

Λουκουμάτα με γεύση και άρωμα τριαντάφυλλου

Λουκουμάτα με γεύση και άρωμα τριαντάφυλλου

Μερίδες:για 40 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί ή ρετσίνα
  • ½ κιλό περίπου αλεύρι μαλακό
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 10 λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο, μεγάλα
  • 40 αμύγδαλα ασπρισμένα
  • ροδόνερο
  • άχνη ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για λίγα λεπτά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο λάδι εναλλάξ με το κρασί, μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.

Κόβετε τα λουκούμια στα τέσσερα. Παίρνετε κομματάκι ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, την πλαταίνετε στην παλάμη σας και βάζετε στο κέντρο 1/4 λουκουμιού και ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Διπλώνετε και πλάθετε μπαλάκια.

Αραδιάζετε τα μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Τα βγάζετε, τα αφήνετε να μισοκρυώσουν, τα ραντίζετε με ροδόνερο και τα πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο