OliveMagazine

Λουκουμαδάκια με κοπανιστή Μυκόνου

Λουκουμαδάκια με κοπανιστή Μυκόνου

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. κοπανιστή
  • 1¼ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στο μπλέντερ το αλεύρι, την κοπανιστή, τα αβγά, το ούζο και το νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός (στην πυκνότητα του μελιού). Τον αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα.

Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν τα λουκουμαδάκια τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε σαν μεζέ ούζου ή σαν πρώτο πιάτο μαζί με σπανακόρυζο ή χόρτα τσιγαριστά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr