OliveMagazine

Muffins λαχανικών

Muffins λαχανικών

Μερίδες:για 12 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους
  • 1 μελιτζάνα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας πιπεριά Φλωρίνης ψητή (από βάζο), στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
  • 5 αβγά
  • 160ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι πικάντικη κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 12 ελιές ψιλοκομμένες
  • λίγη γραβιέρα ή φέτα σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε σε δύο κουταλιές λάδι τις ροδέλες της μελιτζάνας. Όταν ξανθύνουν, τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Σοτάρετε την πιπερίτσα, το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το γάλα και το τριμμένο τυρί.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τα κομματάκια ψητής πιπεριάς, τις ελιές και τη γραβιέρα και ανακατεύετε με σπάτουλα.

Μοιράζετε το μίγμα σε μια φόρμα με 12 υποδοχές (για muffins). Τις γεμίζετε κατά τα 2/3, πασπαλίζετε με λίγη γραβιέρα ή φέτα και ψήνετε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν όμορφα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr