OliveMagazine

Muffins με κολοκυθάκια και τυρί

Muffins με κολοκυθάκια και τυρί

Μερίδες:για 12 μάφιν
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100ml ελαιόλαδο ελαφρύ + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 2 κολοκύθια μέτρια, σε κυβάκια
  • 4 αβγά
  • 160γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • 200γρ. ανθότυρο, σε μικρά κομμάτια
  • ½ ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • 50γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ελαφρώς μία φόρμα με 12 υποδοχές για μάφιν.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τις δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα κυβάκια των κολοκυθιών για 4-5 λεπτά. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αβγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα. Προσθέτετε τα 100ml ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και το ανθότυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και, αν θέλετε, τις ελιές, και ανακατεύετε καλά με τη σπάτουλα.

Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες θήκες και ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα μάφιν να ροδίσουν καλά και να φουσκώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά, τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr