OliveMagazine

Muffins με νιφάδες βρώμης και μήλα

Muffins με νιφάδες βρώμης και μήλα

Μερίδες:8-12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 200ml γάλα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο, κρυωμένο + λίγο επιπλέον
  • 4 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα, λιωμένα στο μπλέντερ ή 4 ροδάκινα ώριμα
  • 2 αβγά
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτετε το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα λιωμένα μήλα, τα αβγά και τη βανίλια.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Αδειάζετε το μίγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφιν (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζετε το μίγμα εκεί. Ψήνετε τα κέικ για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr