OliveMagazine

Μάφιν με 2 σοκολάτες

Μάφιν με 2 σοκολάτες

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:5
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 340 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. Βούτυρο Lurpak λιωμένο + λίγο επιπλέον
  • 170 ml γάλα φρέσκο
  • 320 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε δύο διαφορετικά μεταλλικά μπολ. Σε αυτό με τη λευκή σοκολάτα προσθέτουμε 20 ml από την κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα σε δύο μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα-ένα τα μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος των μπολ να ακουμπάει στο νερό). Αφού λιώσουν, τις αφήνουμε κατά μέρος.

Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το Βούτυρο Lurpak και σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το γάλα. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Το μοιράζουμε ισόποσα στα δύο μπολ με τις δύο διαφορετικές σοκολάτες. Ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε καλά τις φόρμες για μάφιν (αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε αλουμινένιες μιας χρήσης).

Με ένα κουτάλι βάζουμε σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότητες από κάθε σοκολατένιο μείγμα, ξεκινώντας με το μαύρο, μετά το λευκό και τέλος πάλι με το μαύρο, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε τρεις διαφορετικές στρώσεις.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20΄-25΄. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο