OliveMagazine

Μήλα σοτέ με σάλτσα καραμέλας και παγωτό βανίλια

Μήλα σοτέ με σάλτσα καραμέλας και παγωτό βανίλια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μήλα γκόλντεν, σφικτά
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος
  • 4 κλαράκια δυόσμο
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια έτοιμο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα μήλα από το φλούδι, τα κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τα κουκούτσια.

Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο σε ένα τηγάνι και βάζετε μέσα όλα τα κομμάτια των μήλων. Τα σοτάρετε κανονικά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τότε τα πασπαλίζετε με ένα φλιτζανάκι από τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντάς τα ελαφρά μέχρι να καραμελώσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, τα βγάζετε από τη φωτιά και τα ακουμπάτε σε πιατέλα. Τα διατηρείτε ζεστά

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι που ψήθηκαν τα μήλα την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και αδειάζετε την κρέμα γάλακτος. Σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η καραμέλα και, τέλος, όταν είναι έτοιμη, σουρώνετε το μίγμα.

Σερβίρετε σε κάθε πιάτο τέσσερα κομμάτια μήλου, μία μπάλα παγωτό βανίλια, δύο τρεις κουταλιές της σούπας σάλτσα καραμέλας και ένα κλαράκι δυόσμο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο