OliveMagazine

Μήλα ψητά με σοκολατένια γέμιση

Μήλα ψητά με σοκολατένια γέμιση

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:60'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μήλα μεγάλα
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί γλυκό
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 ξυλάκι κανέλας σπασμένο στα 3
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι μπισκότα βουτύρου τριμμένα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σταφίδες
  • 2 κουτ. σούπας καρύδια κοπανισμένα
  • λίγη σοκολάτα κουβερτούρα σε νιφάδες
  • Για το σερβίρισμα

  • 300γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • σοκολάτα κουβερτούρα σε νιφάδες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180οC. Κόβετε τα μήλα στη μέση, αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια και σκάβετε λίγο το κέντρο αφαιρώντας λίγη σάρκα. Αυτή την ψιλοκόβετε μετά και την κρατάτε.

Αραδιάζετε τα μήλα σε ένα ταψί και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ανάμεσά τους μοιράζετε τις φλούδες του πορτοκαλιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο ή τα κομμάτια της κανέλας. Περιχύνετε με το κρασί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα μήλα στο φούρνο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: λιώνετε τις σταγόνες κουβερτούρας με το βούτυρο στα μικροκύματα (ελέγχονεας ανά 30 δευτερόλεπτα) και την ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και όση ψίχα μήλου έχει περισσέψει. Πλάθετε με το μίγμα 8 «κεφτεδάκια» που τοποθετείτε στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστείτε.

Στη μισή ώρα βγάζετε τα μήλα από το φούρνο και βάζετε στο κέντρο τους από ένα «κεφτεδάκι» γέμισης. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μήλα. Αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε τη σαντιγί: Χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού προσεκτικά και κατόπιν τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά. Φυλάτε τη σαντιγί στο ψυγείο.

Σερβίρετε τα μήλα με μια ροζέτα σαντιγί και λίγη κουβερτούρα σενιφάδες.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr