OliveMagazine

Μαγειρίτσα με συκωτάκια πουλιών

Μαγειρίτσα με συκωτάκια πουλιών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι+1 αβγό για το αβγόκομμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια με το μπαχάρι και το κρεμμύδι.

Ρίχνετε το ρύζι, φέρνετε δυο βόλτες, στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια, μετά το μαρούλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ½ ποτήρι νερό, τον άνηθο και το δυόσμο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για μισή ώρα.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τον κρόκο του αβγού, ύστερα προσθέτετε το λεμόνι και τέλος λίγο από το ζουμί του φαγητού. Ρίχνετε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Tα συκωτάκια κόβονται πιο εύκολα σε μικρά κομματάκια με ψαλίδι.


Μπορείτε να προσθέσετε κι ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό αλλά και μυρώνια και καυκαλήθρες και σπανάκι ή σέσκουλα ή άγρια χόρτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr