OliveMagazine

Μαγιάτικο με σπανάκι, ντομάτα και σταφίδες

Μαγιάτικο με σπανάκι, ντομάτα και σταφίδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι σε μέτρια κομμάτια
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • 2 πράσα, το λευκό μέρος μόνο, σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 450γρ. ντοματάκια από κονσέρβα ή 3 ώριμες ντομάτες, χωρίς φλούδα, κομμένες (στην εποχή τους)
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (έτοιμη από βαζάκι)
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες κορινθιακές
  • 2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό ψαριού ή νερό
  • 4 χοντρές φέτες μαγιάτικο (250γρ. η καθεμία)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα ταψί φούρνου βάζετε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύετε με τα χέρια, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τις ντομάτες και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύετε ξανά τα υλικά απαλά με τα χέρια ή με μια σπάτουλα και τα στρώνετε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Σκορπίζετε από πάνω τις σταφίδες.

Πασπαλίζετε τις φέτες του ψαριού με αλάτι και πιπέρι, τις στρώνετε πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον ζωμό ψαριού ή με το νερό.

Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα τους. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο