Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε να βράσουν al dente.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σπανάκι και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Ρίχνετε τα καρότα, το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ βάζετε μισό φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα όπου βράζουν τα μακαρόνια. Προσθέτετε το
ταχίνι και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε και τη μουστάρδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Παίρνετε τα μακαρόνια απευθείας από την κατσαρόλα με ειδική τσιμπίδα, χωρίς να τα σουρώσετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Προσθέτετε τη σάλτσα ταχίνι, ανακατεύετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση