OliveMagazine

Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 300γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • 150γρ. ζαμπόν γαλοπούλας ψιλοκομμένο
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1½ λίτρο γάλα φρέσκο
  • 4 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνετε τα μακαρόνια άβραστα μέσα σε ένα πυρέξ και τα αλατίζετε ελαφρά.

Προσθέτετε τη φέτα, τα κυβάκια της πιπεριάς, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύετε.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε το περιεχόμενο του πυρέξ και ανακατεύετε.

Ψήνετε στο φούρνο, χαμηλώνοντάς τον στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα. Σερβίρετε τη μακαρονόπιτα κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr