OliveMagazine

Μακαρούνες από την Κάσο

Μακαρούνες από την Κάσο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό πέννες
  • 350γρ. σιτάκα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν ελαφρά.

Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.

Αναμειγνύετε τη σιτάκα με λίγες κουταλιές από το νερό στο οποίο βράσατε τα ζυμαρικά, προσθέτετε το μίγμα στη σαλατιέρα και ανακατεύετε. Ρίχνετε πάνω από τα ζυμαρικά και τα κρεμμύδια, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση: H σιτάκα είναι ένα κρεμώδες κασιώτικο τυρί. Αν δεν έχετε σιτάκα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr