OliveMagazine

Μακεδονίτικη πικάντικη τηγανιά με μπάτζο

Μακεδονίτικη πικάντικη τηγανιά με μπάτζο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό κρέας χοιρινό χωρίς κόκαλο (από λαιμό, για να μην είναι στεγνό), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
  • 250γρ. τυρί μπάτζο κομμένο σε κύβους
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ή σε ρηχό και πλατύ σκεύος. Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να βράσει το κρέας. Προσθέτετε αλάτι και μπούκοβο και σιγοβράζετε για 35-45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του.

Σκορπάτε πάνω από το ζεστό κρέας το τυρί μπάτζο και σερβίρετε αμέσως το φαγητό με τηγανητές πατάτες.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο