OliveMagazine

Μαλαθρόπιτες Χίου

Μαλαθρόπιτες Χίου

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 80γρ. ταραμά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη, αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ½-2/3 φλιτζανιού νερό
  • λάδι για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τον ταραμά σε μισό φλιτζάνι από το νερό και το βάζετε σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό και τα ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε λίγο λίγο όσο από το υπόλοιπο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν κάψει, ρίχνετε κουταλιές κουταλιές από το χυλό έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τηγανίζετε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζετε τις μαλαθρόπιτες με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι τους. Τρώγονται ζεστές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr