OliveMagazine

Μαλακό κέικ με ξερά σύκα και μήλα

Μαλακό κέικ με ξερά σύκα και μήλα

Μερίδες:για μια μικρή, μακρόστενη φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μεγάλα σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 60γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 αβγά
  • 200γρ. μυζήθρα άπαχη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 μήλα μέτριου μεγέθους, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα σύκα μέσα στο κρασί μαζί με το βούτυρο και την κανέλα για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε την κανέλα και χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με το ανθότυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε τέλος τα πολτοποιημένα σύκα και τα μήλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Ανακατέψτε στα μήλα, 2-3 κουτ. σούπας από το αλεύρι πριν τα προσθέσετε στο μίγμα. Αυτό θα τα εμποδίσει να «καθίσουν» στον πάτο του κέικ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr