OliveMagazine

Μαλακό παστέλι

Μαλακό παστέλι

Μερίδες:για 35 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μέλι
  • 1 κιλό σουσάμι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • λίγο ανθόνερο (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καβουρντίζετε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ¼ της ποσότητας μέχρι να γίνει σκόνη και το ανακατεύετε με το υπόλοιπο.

Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το μέλι με τη ζάχαρη. Περιμένετε μέχρι να δέσει το μίγμα. Για να βεβαιωθείτε, ρίχνετε μερικές σταγόνες από το μίγμα μέσα σ’ ένα ποτήρι νερό. Αν δεν διαλύεται, χωρίς όμως να είναι και σκληρό, είναι έτοιμο. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το μίγμα του σουσαμιού και ανακατεύετε.

Βρέχετε ένα ταψί ή ένα μάρμαρο με λίγο νερό ή ανθόνερο. Ρίχνετε πάνω το μίγμα. Με βρεγμένα χέρια το χτυπάτε δυνατά για να στρώσει η επιφάνειά του και με βρεγμένο πλάστη το ισιώνετε ώστε να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος, 1εκ. περίπου. Όταν μισοκρυώσει, το κόβετε σε μπάρες ή ρόμβους.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr