OliveMagazine

Μανιτάρια γεμιστά με ανθότυρο και κεφαλογραβιέρα

Μανιτάρια γεμιστά με ανθότυρο και κεφαλογραβιέρα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 μανιτάρια άσπρα, μεγάλα
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 50γρ. βούτυρο φρέσκο
  • ρίγανη ή μαντζουράνα ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • λίγη ρόκα
  • λίγη παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Σκουπίζετε καλά τα μανιτάρια και τα χωρίζετε από τα ποδαράκια τους. Ψιλοκόβετε τα ποδαράκια και τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με την καυτερή πιπερίτσα.

Βάζετε σε μπολ το ανθότυρο μαζί με το ξύσμα λεμονιού, το μίγμα των ψιλοκομμένων και σοταρισμένων μανιταριών, το σκόρδο, το φρέσκο βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε, αρωματίζετε τη γέμιση με τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζετε τα μανιτάρια με το μίγμα και τα αραδιάζετε σε ρηχό ταψί. Τα ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι δηλαδή να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Τα σερβίρετε σε πιατέλα πάνω από φυλλαράκια ρόκας και, αν θέλετε, γαρνίρετε μερικές φλούδες παρμεζάνας πάνω από κάθε γεμιστό μανιτάρι. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό για ορεκτικό.

Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης / Food styling: Elena Jeffrey

Tips

Αντί για λευκά μεγάλα μανιτάρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια πορτομπέλο.


Η ποσότητα της γέμισης είναι ενδεικτική γιατί εξαρτάται περισσότερο από το μέγεθος των μανιταριών. Σε αυτή την περίπτωση αυξομειώνετε τα υλικά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr