OliveMagazine

Μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι και μαρούλι

Μανιτάρια φρικασέ με σπανάκι και μαρούλι

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 160 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά (σαμπινιόν), χοντροκομμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κιλό μαρούλια, κομμένα στη μέση
  • 1 κιλό σπανάκι, κομμένο στη μέση
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι, Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα και, μόλις μαραθούν, τα σβήνουμε με το κρασί.

Κατόπιν προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κατεβάσει το φαγητό τα υγρά του και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄-20΄ χωρίς να εξατμιστούν όλα.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε αν τα υγρά είναι αρκετά για να δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα. Αν δεν είναι αρκετά, τότε συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το κορν φλάουρ. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού και να δέσει ομοιόμορφα το φαγητό.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο