20190117175846_manitaria frikase

Υλικά

  • 10 μανιτάρια (ποικιλία)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 αβγό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Το χορτοφαγικό πιάτο που θα ενθουσιάσει όλα τα παιδιά, αλλά και τους κρεατοφάγους της οικογένειας!

Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνετε μέσα τον άνηθο. Τα αφήνετε 1 λεπτό και προσθέτετε τα μανιτάρια.
Τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν λίγο και ρίχνετε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες νερό. Μόλις μαγειρευτούν, αλατοπιπερώνετε.
Σε μπολ χτυπάτε το αυγό καλά και προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού.
Ρίχνετε σιγά σιγά ζουμί από το φρικασέ και ανακατεύετε.
Ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο, το κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε (όχι με την κουτάλα. Ουσιαστικά κουνάτε την κατσαρόλα).

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνετε μέσα τον άνηθο. Τα αφήνετε 1 λεπτό και προσθέτετε τα μανιτάρια.

Βήμα 2

Τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν λίγο και ρίχνετε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες νερό. Μόλις μαγειρευτούν, αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Σε μπολ χτυπάτε το αυγό καλά και προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού.

Βήμα 4

Ρίχνετε σιγά σιγά ζουμί από το φρικασέ και ανακατεύετε.

Βήμα 5

Ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο, το κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε (όχι με την κουτάλα. Ουσιαστικά κουνάτε την κατσαρόλα).