OliveMagazine

Μανιτάρια φρικασέ

Μανιτάρια φρικασέ

Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 μανιτάρια (ποικιλία)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 αβγό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνετε μέσα τον άνηθο. Τα αφήνετε 1 λεπτό και προσθέτετε τα μανιτάρια.

Τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν λίγο και ρίχνετε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες νερό. Μόλις μαγειρευτούν, αλατοπιπερώνετε.

Σε μπολ χτυπάτε το αυγό καλά και προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού.

Ρίχνετε σιγά σιγά ζουμί από το φρικασέ και ανακατεύετε.

Ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο, το κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε (όχι με την κουτάλα. Ουσιαστικά κουνάτε την κατσαρόλα).

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr