OliveMagazine

Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. (4 φλιτζάνι τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) νερό
  • 30ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
  • 5γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 πακέτο μανιτάρια λευκά
  • 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
  • 100γρ. μανιτάρια πορτσίνι (αποξηραμένα & μουλιασμένα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1500ml (7 1/2 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και ζυμώνετε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα.

Ρίχνετε το νερό σιγά-σιγά, έως ότου η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί, ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.

Για την ετοιμασία της γέμισης: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε τα μανιτάρια, ψιλοκομμένα, και σιγοβράζετε, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια από τη φωτιά και ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Αναμιγνύετε την έτοιμη μπεσαμέλ με τα μανιτάρια.

Χωρίζετε τη ζύμη στα 3 και ανοίγετε 3 φύλλα διαστάσεων 20x20 εκατοστά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα γέμισης και τοποθετείτε το επόμενο φύλλο. Τέλος, ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση, καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και βουτυρώνετε. Ψήνετε στους 170 °C αέρα για 45 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο