OliveMagazine

Μανιταρόσουπα με Μετσοβόνε

Μανιταρόσουπα με Μετσοβόνε

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 130γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, σε μικρά κυβάκια
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε το αλεύρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και το γάλα και σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια μέτρια πηχτή σούπα.

Ρίχνετε τους κύβους τυριού και, ενώ σιγοβράζει η σούπα, ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Δεν πρέπει να λιώσει τελείως.

Σερβίρετε τη σούπα αμέσως και τη συνοδεύετε με κρίθινα ή σταρένια παξιμάδια.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο