OliveMagazine

Μαρέγκες μαστίχα με κόκκινα φρούτα

Μαρέγκες μαστίχα με κόκκινα φρούτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη μαρέγκα

  • ασπράδια από 4 αβγά
  • 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • Για τη γέμιση

  • 400ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 20γρ. ζάχαρη, άχνη
  • ½ λοβό βανίλιας
  • Για τη διακόσμηση

  • 180γρ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε τη μαρέγκα: Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα βάζετε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στη µέτρια ταχύτητα, μέχρι να σφίξουν πολύ καλά και να κάνουν κορυφές που θα μένουν.

Αφού η μαρέγκα σας διογκωθεί σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το μαστιχέλαιο και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ*.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 90-100°C. Σε ένα ταψάκι απλώνετε μια λαδόκολλα. Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και κόβετε πάνω στη λαδόκολλα σχήματα της αρεσκείας σας. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο τις μαρέγκες για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.

Φτιάχνετε τη γέμιση: Κόβετε το λοβό κατά μήκος στη μέση, τον ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια με ένα μυτερό μαχαιράκι σε ένα μπολ.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας. Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Γεμίζετε τις μαρέγκες με τη σαντιγί βανίλια και τη μαρμελάδα κόκκινα φρούτα και διακοσμείτε ανάλογα.

Tips

Μαρίζ είναι η σπάτουλα από σιλικόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αφαιρούνται από τα τοιχώματα ενός μπολ τα μίγματα που φτιάχνετε. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε επίσης όταν θέλετε να “στρώσετε” την επιφάνεια ενός γλυκού.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο