PARASKEYH
clock icon
60'

Μαρίδα τηγανητή σε κρούστα από λάιμ και μαϊντανό

Υλικά

  • ½ κιλό μαρίδα, γαύρο ή σαρδέλα
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη φλούδα λάιμ
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λάιμ
  • ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • αλεύρι
  • καλαμποκέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με γαύρο ή μικρή σαρδέλα

Φθηνά, νόστιμα, ολόφρεσκα και γεμάτα Ω3, τα μικρά ψαράκια του Αιγαίου είναι ό,τι ζητά το καθημερινό τραπέζι και ο μεζές του καλοκαιριού. Λίγο λάιμ και το άρωμα του μαϊντανού, μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στο κλασικό, τηγανητό μαριδάκι.

Καθαρίζετε τα ψαράκια, βγάζετε τα κεφάλια και τη ραχοκοκκαλιά.
Σε ένα πλατύ μπολ, ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και τον περισσότερο από το μαϊντανό (αφήνετε λίγο για γαρνίρισμα).
Προσθέτετε τα ψαράκια, τα σκεπάζετε καλά να καλυφθούν από το μίγμα και τα αφήνετε να μαριναριστούν μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το ξύσμα λάιμ και τον μαϊντανό.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε καλά το καλαμποκέλαιο. Βγάζετε τα ψάρια, τα στραγγίζετε καλά, τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε. Τα σερβίρετε σε πιατέλα, μαζί με τα φύλλα της ρόκας, λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ και φέτες λεμόνι.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα ψαράκια, βγάζετε τα κεφάλια και τη ραχοκοκκαλιά.

Βήμα 2

Σε ένα πλατύ μπολ, ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και τον περισσότερο από το μαϊντανό (αφήνετε λίγο για γαρνίρισμα).

Βήμα 3

Προσθέτετε τα ψαράκια, τα σκεπάζετε καλά να καλυφθούν από το μίγμα και τα αφήνετε να μαριναριστούν μισή ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 4

Ανακατεύετε το αλεύρι με το ξύσμα λάιμ και τον μαϊντανό.

Βήμα 5

Στο μεταξύ ζεσταίνετε καλά το καλαμποκέλαιο. Βγάζετε τα ψάρια, τα στραγγίζετε καλά, τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε. Τα σερβίρετε σε πιατέλα, μαζί με τα φύλλα της ρόκας, λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ και φέτες λεμόνι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή