OliveMagazine

Μαραθόπιτα με ούζο

Μαραθόπιτα με ούζο

Μερίδες:1 ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • νερό όσο σηκώσει (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 250γρ. φέτα βαρελίσια θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • λίγο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέσα σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι.

Προσθέτετε το νερό και τα ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε το ούζο και τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύετε το χυλό. Πρέπει να είναι πιο αραιός από το μίγμα του κέικ. Προσθέτετε πιπέρι, τον μάραθο και τη μισή θρυμματισμένη φέτα.

Βουτυρώνετε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,5 εκατοστό. Αδειάζετε μέσα το μίγμα. ρίχνετε την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Εδώ κι εκεί ακουμπάτε κομματάκια βούτυρο. Ψήνετε στο φούρνο στις αντιστάσεις, στο κάτω ράφι του φούρνου, για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr