OliveMagazine

Μαρινάδα με γεύση Μέσης Ανατολής για μοσχάρι κι αρνί

Μαρινάδα με γεύση Μέσης Ανατολής για μοσχάρι κι αρνί

Μερίδες:Για 4 μπριζόλες
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα χαρίσα (μαροκινή πάστα κόκκινης πιπεριάς)
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρια κοπανημένα στο γουδί
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σ ένα μπολ ανακατεύετε τη τριμμένη ντομάτα με τη χαρίσα, το λιωμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε τις μπριζόλες και τις αλείφετε με μπόλικο λάδι και από τις 2 πλευρές.

Στη συνέχεια τις αλείφετε με το μίγμα της ντομάτας, τις πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το κοπανημένο ροζ πιπέρι. Αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες συνολικά, αναποδογυρίζοντας ενδιάμεσα το κρέας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο