OliveMagazine

Μαριναρισμένες τηγανητές σαρδέλες

Μαριναρισμένες τηγανητές σαρδέλες

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:24 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την μαρινάδα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 γαρίφαλα
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (γλυκό ή μίγμα γλυκού και πικάντικου)
  • 2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ξύδι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τις σαρδέλες και τις αλευρώνετε καλά. Τινάζετε το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζετε σε αρκετό ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά γυρίζοντας τις να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε από το τηγάνι, τις βάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αφήνετε να στραγγίξουν από το λάδι.

Τοποθετείτε τις σαρδέλες σε μια στρώση σε ένα μεγάλο ρηχό δοχείο.

Για να ετοιμάσετε τη μαρινάδα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεται το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τη δάφνη, τα γαρίφαλα, το μπούκοβο και αλάτι και συνεχίζετε να σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι και όταν αναμιχθούν με τα άλλα υλικά, περιχύνετε τις σαρδέλες με το μίγμα.

Αφήνετε τις σαρδέλες να κρυώσουν και τις βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σερβίρετε τις σαρδέλες κρύες και τις συνοδεύετε με ψητές ντοματούλες και πιπεριές.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr