OliveMagazine

Μαριναρισμένος σολομός σε στιλ gravlax με μάραθο, κόλιανδρο και ούζο

Μαριναρισμένος σολομός σε στιλ gravlax με μάραθο, κόλιανδρο και ούζο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Χρόνος αναμονής:3 μέρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού (χωρίς κόκκαλα) με το δέρμα του
  • 75γρ. αλάτι
  • 25γρ. ζάχαρη λευκή
  • 25γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 50γρ. φινόκιο (κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες)
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο σπασμένο
  • 2 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στρώνετε την επιφάνεια εργασίας με μεμβράνη. Τοποθετείτε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω και βρέχετε με το ούζο.

Αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτετε με αυτά την επιφάνεια του σολομού. Τυλίγετε με τη μεμβράνη και επαναλαμβάνετε μέχρι να τυλιχτεί σφιχτά.

Μεταφέρετε το σολομό σε ένα ταψί, σκεπάζετε με δεύτερο ταψί και προσθέτετε ένα βάρος (π.χ. μια κονσέρβα). Τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο για τρία 24ωρα. Ξετυλίγετε το σολομό, τον ξεπλένετε και τον στεγνώνετε καλά. Τον διατηρείτε στο ψυγείο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Ο σολομός θα πρέπει να κοπεί σε λεπτές φέτες για να καταναλωθεί.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr