OliveMagazine

Μαρμελάδα κάστανο

Μαρμελάδα κάστανο

Μερίδες:για 1½ κιλό μαρμελάδα περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.500γρ. κάστανα (με το καθάρισμα θα μείνουν περίπου 1.200γρ.)
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας ή 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 300ml νερό
  • 200ml ρούμι ή κονιάκ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χαράζετε τα κάστανα σταυρωτά και τα ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίζετε την κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βάζετε να βράσουν για 1 ώρα. Αφαιρείτε τα κάστανα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι, τόσο ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε. Προσοχή όμως μην κρυώσουν εντελώς, γιατί δεν θα μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε.

Ξεφλουδίζετε τα κάστανα αφαιρώντας και την εξωτερική φλούδα αλλά και το εσωτερικό χνούδι τους. Τα πολτοποιείτε λίγα λίγα σε πρες πουρέ ή με το ραβδομπλέντερ.

Χαράζετε τον λοβό της βανίλιας και με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε τα σποράκια.

Σε μια μεγάλη καθαρή κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη με το μετρημένο νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τον πουρέ κάστανου, τα σποράκια βανίλιας και τον ανοιγμένο λοβό και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά για να μη σας κολλήσει.

Μετά τα 20 λεπτά βρασμού προσθέτετε το ρούμι ή το κονιάκ και αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρείτε τον λοβό της βανίλιας και γεμίζετε γυάλινα βάζα που έχετε πρώτα αποστειρώσει.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο