OliveMagazine

Μαρμελάδα καρύδι με ξερά σύκα

Μαρμελάδα καρύδι με ξερά σύκα

Μερίδες:-
Χρόνος προετοιμασίας:4:0'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:6:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 σύκα ξερά
  • 375γρ. καρυδόψιχα
  • 1,5lt νερό
  • ½ λοβό βανίλιας
  • 450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1,5lt νερό για το μούλιασμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφήνετε την καρυδόψιχα σε κρύο νερό να μουλιάσει για μια μέρα. Επίσης, βάζετε και τα ξερά σύκα να μουλιάσουν για 4 ώρες, πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση και μετά παίρνετε το μισό, τον κόβετε κατά μήκος και ξύνετε με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια σε ένα μικρό μπολ.

Φτιάχνετε ένα σιρόπι με το νερό, τη βανίλια (σποράκια και λοβό) και τη ζάχαρη. Στραγγίζετε την καρυδόψιχα.και τη ρίχνετε στο σιρόπι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1½ με 2 ώρες ώσπου να δείτε ότι το καρύδι έχει μαλακώσει.

Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα σουρώνετε. Αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας.

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα καρύδια μαζί με τα σύκα και το ¼ του σιροπιού. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο σιρόπι ακόμα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σας την υφή μαρμελάδας.

Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr