OliveMagazine

Μαρμελάδα κολοκύθας

Μαρμελάδα κολοκύθας

Μερίδες:για 2 βάζα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε μικρούς κύβους
  • 2 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε μικρούς κύβους
  • 750γρ. ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε την κολοκύθα και τα μήλα.

Ρίχνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 40 λεπτά ακόμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη βανίλια, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr