OliveMagazine

Μαρμελάδα με σύκα και σταφύλια

Μαρμελάδα με σύκα και σταφύλια

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σύκα
  • 1 κιλό σταφύλια
  • 700γρ. ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Μοσχάτο Λήμνου
  • 1½-2 φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και χοντροκοπανισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τα φρούτα και κόβετε τα σύκα στα 4. Στύβετε τα σταφύλια περνώντας τα από το μύλο των λαχανικών και παίρνετε το χυμό τους.

Σε μία μεγάλη, ρηχή και ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζετε τα σύκα και τη ζάχαρη και περιχύνετε με το χυμό των σταφυλιών και το χυμό λεμονιού. Ανάβετε τη φωτιά. Όταν πάρουν βράση, τη χαμηλώνετε και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, τα φιστίκια και το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Δοκιμάζετε ρίχνοντας μερικές σταγόνες σε κρύο πιάτο: αν κάνουν κόμπο είναι σωστά δεμένη.

Τη μεταφέρετε καυτή σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζετε με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζετε. Τα αφήνετε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς η μαρμελάδα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tips

Η μαρμελάδα αυτή θέλει συχνό ανακάτεμα, γιατί διαφορετικά κολλάει στην κατσαρόλα.


Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλυκό κρασί με μπράντι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο