OliveMagazine

Μαρμελάδα φράουλα με τζίντζερ και αρμπαρόριζα

Μαρμελάδα φράουλα με τζίντζερ και αρμπαρόριζα

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.600γρ. φράουλες (καθαρό βάρος μετά το καθάρισμα)
  • 4 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξυσμένο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις φράουλες και ύστερα αφαιρείτε τα κοτσανάκια τους και τις κόβετε στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια αν είναι μεγαλύτερες.

Τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με τη ζάχαρη. Τις αφήνετε να μείνουν για 1 ώρα έτσι και ύστερα τις βάζετε στη φωτιά μαζί με δύο φλιτζανάκια του καφέ νερό. Αφού πάρουν μια δυο καλές βράσεις, τις ανακατεύετε και χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ύστερα από 20 λεπτά προσθέτετε το τζίντζερ και τα φύλλα της αρμπαρόριζας και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, αλλά όχι και να μαυρίσει.

Προσθέτετε τότε το χυμό του λεμονιού και δίνετε μια τελευταία βράση πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά.

Μεταφέρετε τη μαρμελάδα όπως είναι καυτή σε καλά πλυμένα και στεγνά βάζα, βιδώνετε τα καπάκια και γυρίζετε τα βάζα ανάποδα. Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσει εντελώς η μαρμελάδα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr