OliveMagazine

Μαροκάνικα πικάντικα ψωμάκια

Μαροκάνικα πικάντικα ψωμάκια

Μερίδες:για 6-8 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
  • 1½ φλιτζάνι + 2 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής άλεσης
  • 2 φλιτζάνια Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπαχαρικά και βότανα ανάμεικτα σε σκόνη (κόλιανδρος, κύμινο, μαραθόσπορος, γλυκάνισο, θυμάρι)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε τη μαγιά με το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ξεκινάτε να ανακατεύετε με μίξερ χειρός χρησιμοποιώντας του γάντζους. Εναλλακτικά δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, μέσα σε μια λεκανίτσα.

Μετά από 3 λεπτά στο μίξερ ή 10 λεπτά στο χέρι θα έχετε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6-8 μέρη τα οποία πλάθετε σε ισόποσες μπάλες και αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

Μετά από 10 λεπτά πασπαλίζετε με αλεύρι τον πάγκο σας και ανοίγετε τις μπάλες με την παλάμη και τα δάχτυλα σε δίσκους. Τους αραδιάζετε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και πασπαλίζετε με λίγο (επιπλέον) μπαχαρικό της επιλογής σας αφού πρώτα ραντίσετε τους δίσκους με λίγο νερό.

Σκεπάζετε με πετσέτα κι αφήνετε να φουσκώσουν για καμιά ώρα. Τότε προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.

Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραία χρυσαφί χρώμα τα ψωμάκια. Αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο