OliveMagazine

Μαστιχάκια Χίου με ανθόνερο

Μαστιχάκια Χίου με ανθόνερο

Μερίδες:50 μαστιχάκια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450γρ.)
  • βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
  • άχνη ζάχαρη
  • ανθόνερο
  • Για τη γέμιση:

  • 240γρ. γλυκό υποβρύχιο, με άρωμα μαστίχας
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 300γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν σαν ψιλός τραχανάς και κατόπιν ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί το γλυκό υποβρύχιο για να λιώσει.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε το γλυκό μαστίχα με τη σκόνη μαστίχας και την αμυγδαλόψιχα. Προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου, τη μαρέγκα και το ξύσμα λεμονιού.

Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε λωρίδες πλάτους 8εκ. και τις βουτυρώνουμε μία μία. Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολάκια.

Αραδιάζουμε τα μαστιχάκια σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε την επιφάνειά τους με μπόλικο βούτυρο. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Δεν πρέπει να ξεροψηθούν. Όσο είναι ακόμα ζεστά, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη να καλυφθούν καλά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο