OliveMagazine

Μαστιχάτη κρέμα ανθότυρου με σάλτσα από ξερά σύκα

Μαστιχάτη κρέμα ανθότυρου με σάλτσα από ξερά σύκα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:8-10 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • Για τη σάλτσα

  • 200γρ. σύκα ξερά
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 2 ποτήρια νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και το ανακατεύετε με τη μαστίχα μέχρι να λιώσει. Το αφήνετε να κρυώσει.

Διαλύετε τη ζελατίνα σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό, την ανακατεύετε με ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τη λιωμένη μαστίχα και το λικέρ μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές. Προσθέτετε στο μίγμα και τη ζελατίνα και ανακατεύετε καλά.

Καλύπτετε τα τοιχώματα μιας φόρμας με πλαστική μεμβράνη και ρίχνετε μέσα την κρέμα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε 8-10 ώρες να σφίξει.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα σύκων: Βάζετε σε κατσαρολάκι τα σύκα με το μέλι και το νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ψιλοκόβετε τα σύκα και όταν η κρέμα σφίξει, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα σύκων.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr