OliveMagazine

Μαυρομάτικα με καπνιστή πέστροφα

Μαυρομάτικα με καπνιστή πέστροφα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο
  • 500γρ. καπνιστή πέστροφα
  • 6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
  • 100γρ. αγγουράκια τουρσί, σε ροδέλες
  • 5 λιαστές ντομάτες, σε μικρά κομματάκια
  • αλάτι
  • Για τη σος

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 60γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα μαυρομάτικα με το κρεμμύδι σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Τα κατεβάζετε από τη φωτιά μόλις μαλακώσουν και πριν αρχίσουν να λιώνουν, τα σουρώνετε και πετάτε το κρεμμύδι.

Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της σος, στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα μαυρομάτικα και ανακατεύετε καλά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr