OliveMagazine

Μαυρομάτικα με κιμά μοσχαρίσιο, μάραθο και σπανάκι

Μαυρομάτικα με κιμά μοσχαρίσιο, μάραθο και σπανάκι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε μια φαρδιά κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί καλά μέχρι να καπνίσει. Ρίχνετε τον κιμά και με μια σπάτουλα ή πιρούνι τον καβουρδίζετε μέχρι να αποβάλλει τα υγρά του και να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το καβούρδισμα για 1-2 λεπτά.

Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το φινόκιο και το πράσο. Σοτάρετε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Ρίχνετε τα φασόλια, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 20-25 λεπτά. Πριν σερβίρετε, ανακατεύετε μέσα τον μάραθο.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο