OliveMagazine

Μαυρομάτικα φασόλια με πανσέτα και καυτερή σάλτσα

Μαυρομάτικα φασόλια με πανσέτα και καυτερή σάλτσα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:35'
Χρόνος αναμονής:1-2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 16 φέτες πανσέτα, σε μικρά κομμάτια
  • 3 πιπεριές τσίλι κόκκινες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 800γρ. ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τα μουσκεύετε για 1-2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις πιπεριές τσίλι, τα κρεμμύδια, την πανσέτα, το φασκόμηλο και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Μεταφέρετε το μίγμα σε πυρέξ και προσθέτετε τις ντομάτες, το ζωμό και τα φασόλια, αφού πρώτα τα στραγγίσετε. Σκεπάζετε το φαγητό και στο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Κατόπιν ρίχνετε μέσα το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να “σταθούν” για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε με ξεροψημένο ψωμί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr