Διαδικασία
Βάζετε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τα μουσκεύετε για 1-2 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις πιπεριές τσίλι, τα κρεμμύδια, την πανσέτα, το φασκόμηλο και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρετε το μίγμα σε πυρέξ και προσθέτετε τις ντομάτες, το ζωμό και τα φασόλια, αφού πρώτα τα στραγγίσετε. Σκεπάζετε το φαγητό και στο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Κατόπιν ρίχνετε μέσα το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να “σταθούν” για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε με ξεροψημένο ψωμί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb