OliveMagazine

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό σέσκουλα καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα φασόλια και τα σέσκουλα ξεχωριστά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε καλά. Σερβίρετε τα σέσκουλα σε μεγάλη πιατέλα. Αλατοπιπερώνετε λίγο τα φασόλια και τα ρίχνετε πάνω από τα σέσκουλα.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνετε το καυτό λάδι με τα κρεμμύδια πάνω στα σέσκουλα και τα φασόλια. Σερβίρεται σαν σαλάτα ή πρώτο πιάτο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό και με φασόλια χάντρες αλλά θα πρέπει να τα μουλιάσετε αποβραδίς σε κρύο νερό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr