Διαδικασία
Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα σουρώνετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το φινόκιο, τον μάραθο και ανακατεύετε. Σωτάρετε για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά.
Σπάτε τον TONO ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA σε μεγάλα κομμάτια, τον προσθέτετε στα σοταρισμένα μυρωδικά μαζί με τα μαυρομάτικα φασόλια και ανακατεύετε με προσοχή.
Αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρουρετε με αγγούρι (κορδέλες). Πασπαλίζετε με κολοκυθόσπορους, ροζ πιπέρι και σερβίρετε.