OliveMagazine

Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο καπνιστό και μάραθο

Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο καπνιστό και μάραθο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA (320 γρ.)
  • 500γρ. μαυρομάτικα ή κόκκινα φασόλια
  • ½ αγγούρι κομμένο σε κορδέλες
  • 1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
  • 150ml κρασί λευκό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα σουρώνετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το φινόκιο, τον μάραθο και ανακατεύετε. Σωτάρετε για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά.

Σπάτε τον TONO ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA σε μεγάλα κομμάτια, τον προσθέτετε στα σοταρισμένα μυρωδικά μαζί με τα μαυρομάτικα φασόλια και ανακατεύετε με προσοχή.

Αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρουρετε με αγγούρι (κορδέλες). Πασπαλίζετε με κολοκυθόσπορους, ροζ πιπέρι και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr