OliveMagazine

Μαύροι γίγαντες στη γάστρα με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και κόλιανδρο

Μαύροι γίγαντες στη γάστρα με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και κόλιανδρο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400 γρ. μαύροι γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
  • 120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 700 γρ. κόκκινες πιπεριές χωρίς σπόρους, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφού μαραθούν, βάζουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια πολτοποιούμε σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα.

Τοποθετούμε σε γάστρα τους μαύρους γίγαντες, προσθέτουμε την σάλτσα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά σε σβησμένο φούρνο. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο