OliveMagazine

Μαύρο ριζότο

Μαύρο ριζότο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κιλό σουπιές μαζί με το μελάνι τους (αν σας τις καθαρίσει ο ψαράς πείτε του να ξεχωρίσει προσεκτικά τα σακουλάκια με το μελάνι. Αν τις καθαρίσετε μόνοι σας, προσέξτε: Το σακουλάκι με το μελάνι ιριδίζει λίγο ανάμεσα στα εντόσθια. Αν φοβάστε μήπως σπάσει, βάλτε για λίγο στην κατάψυξη τις σουπιές- θα παγώσει μαζί και το σακουλάκι με το μελάνι και θα το αφαιρέσετε ευκολότερα)
  • 3-4 μικρές ντομάτες, τριμμένες
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό, όσο πάρει
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις σουπιές πετώντας το κεντρικό κόκκαλο και τα εντόσθια. Τις πλένετε και τις ψιλοκόβετε.

Ζεσταίνετε το λάδι και και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ακολούθως ρίχνετε το σκόρδο και τις σουπιές. Ροδίζετε απ' όλες τις πλευρές και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε τα σακουλάκια με το μελάνι και ανακατεύετε μέχρι να σπάσουν και να αναμιχθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και αφήνετε περίπου 20' να μαγειρευτούν οι σουπιές και να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και λίγο - λίγο το νερό ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει το ρύζι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr