Διαδικασία
Για τα μπιφτέκια: Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το μουλιασμένο ψωμί, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Πλάθετε μικρά μακρόστενα μπιφτεκάκια για να χωράνε μετά μέσα στο σφηνάκι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.
Όσο ψήνονται ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και την πάπρικα. Ανακατεύετε καλά και τη βάζετε στο ψυγείο.
Μόλις ψηθούν τα μπιφτεκάκια τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν ελαφρώς. Στο μεταξύ με ένα κουταλάκι γεμίζετε τα σφηνάκια κατά το 1/3 με το μίγμα του γιαουρτιού. Βάζετε ένα μπιφτεκάκι σε κάθε σφηνάκι και καρφώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Για τις μπουκίτσες κοτόπουλου: Κόβετε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μπουκίτσες, για να χωράνε στα σφηνάκια. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ανακατεύετε τη σάλτσα τσίλι, το σιρόπι ανανά και μια φέτα ανανά. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα και με αυτή γεμίζετε τα σφηνάκια κατά το 1/3.
Μαρινάρετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου με το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάζετε μια μπουκίτσα κοτόπουλου σε κάθε σφηνάκι και καρφώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή