OliveMagazine

Μεζεδάκια – σφηνάκια για αποκριάτικο πάρτι

Μεζεδάκια – σφηνάκια για αποκριάτικο πάρτι

Μερίδες:για 40 σφηνάκια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπιφτεκάκια

  • 20 πλαστικά σφηνάκια μιας χρήσης
  • 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό
  • 1 κοφτό κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Για τις μπουκίτσες κοτόπουλου

  • 20 πλαστικά σφηνάκια μιας χρήσης
  • 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ανανά

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι ανανά από κονσέρβα
  • 1 φέτα ανανά από κονσέρβα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα μπιφτέκια: Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το μουλιασμένο ψωμί, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Πλάθετε μικρά μακρόστενα μπιφτεκάκια για να χωράνε μετά μέσα στο σφηνάκι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Όσο ψήνονται ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και την πάπρικα. Ανακατεύετε καλά και τη βάζετε στο ψυγείο.

Μόλις ψηθούν τα μπιφτεκάκια τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν ελαφρώς. Στο μεταξύ με ένα κουταλάκι γεμίζετε τα σφηνάκια κατά το 1/3 με το μίγμα του γιαουρτιού. Βάζετε ένα μπιφτεκάκι σε κάθε σφηνάκι και καρφώνετε με μια οδοντογλυφίδα.

Για τις μπουκίτσες κοτόπουλου: Κόβετε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μπουκίτσες, για να χωράνε στα σφηνάκια. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ανακατεύετε τη σάλτσα τσίλι, το σιρόπι ανανά και μια φέτα ανανά. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα και με αυτή γεμίζετε τα σφηνάκια κατά το 1/3.

Μαρινάρετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου με το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βάζετε μια μπουκίτσα κοτόπουλου σε κάθε σφηνάκι και καρφώνετε με μια οδοντογλυφίδα.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr