OliveMagazine

Μεζεδάκι με ταραμοσαλάτα, αβοκάντο και γαριδούλες Safcol

Μεζεδάκι με ταραμοσαλάτα, αβοκάντο και γαριδούλες Safcol

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
"SAFCOL"... με Τόνο από τους Ειδικούς στα Θαλασσινά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την ταραμοσαλάτα

  • 150γρ. ταραμά
  • 400γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού χωρίς την κόρα
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο απαλό
  • Για το σερβίρισμα

  • ψωμί μπαγιάτικο, σε φέτες
  • 1 κονσέρβα γαρίδες SAFCOL
  • μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο ώριμο σε φετούλες
  • χυμό λεμονιού ή λάιμ
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε το ψωμί σε κρύο νερό και το στύβετε καλά με το χέρι.

Βάζετε στο μπλέντερ τον ταραμά με το χυμό μισού λεμονιού και το κρεμμύδι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.

Προσθέτετε την ψίχα ψωμιού τμηματικά συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε όσο λάδι χρειάζεται, λίγο-λίγο κι εναλλάξ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά η ταραμοσαλάτα. Τη μεταφέρετε σε μπολ.

Καθαρίζετε και κόβετε το αβοκάντο σε φέτες, τις ραντίζετε με χυμό λεμονιού ή λάιμ και τις αλατίζετε ελαφρά.

Φρυγανίζετε το ψωμί και πάνω σε κάθε φέτα απλώνετε ταραμοσαλάτα, φετούλες αβοκάντο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και γαριδούλες safcol στραγγισμένες από το ζωμό τους.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr