OliveMagazine

Μελιτίνια με ανθότυρο και μέλι

Μελιτίνια με ανθότυρο και μέλι

Μερίδες:15 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:40
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική, σε σκόνη
  • 6 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κομματάκια μαστίχα καλά κοπανισμένη στο γουδί
  • νερό όσο πάρει
  • Για τη γέμιση

  • 1.200 γρ. ανθότυρο
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 3 κομματάκια μαστίχα καλά κοπανισμένη στο γουδί
  • Για το σερβίρισμα]

  • θυμαρίσιο μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, το βούτυρο και τη μαστίχα ζυμώνοντας καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε νερό, λίγο λίγο κάθε φορά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή και εύπλαστη ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 40 λεπτά.

Γέμιση: Χτυπάμε το ανθότυρο στο μίξερ για 1 λεπτό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο και τη μαστίχα. Φροντίζουμε η γέμιση να είναι σχετικά σφιχτή και να στέκεται στο κουτάλι.

Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε μια καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια. Οση ζύμη περισσεύει, την πλάθουμε και την ανοίγουμε ξανά. Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο και ανασηκώνουμε τις άκρες τσιμπώντας με τα δάχτυλά μας περιμετρικά.

Μεταφέρουμε τα μελιτίνια σε καλά βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο