OliveMagazine

Μελιτίνια Σαντορίνης

Μελιτίνια Σαντορίνης

Μερίδες:για 30 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο λειωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • ελάχιστο αλάτι
  • χλιαρό νερό
  • Για τη γέμιση

  • 1 κιλό ανάλατη φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/4 κιλού αλεύρι μαλακό
  • 50γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη γέμιση: Λιώνετε το τυρί στο μίξερ ή στο μύλο των λαχανικών. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το βούτυρο λιωμένο, τη μαστίχα και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε το μίγμα μερικές ώρες στο ψυγείο. Αν βγάλει υγρά, ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμα για να ξαναγίνει η κρέμα σφιχτή.

Ζυμώνετε το αλεύρι με το βούτυρο, αλάτι και λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Ανοίγετε τη ζύμη με βέργα σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πολύ λεπτό φύλλο. Την κόβετε κατόπιν σε δίσκους με διάμετρο 8 εκ.. Βάζετε σε κάθε δίσκο λίγη κρέμα και τη στρώνετε στο κέντρο του δίσκου, αφήνοντας γύρω γύρω κενό περιθώριο 1½ εκ. Σηκώνετε τη ζύμη προς τα μέσα, και την τσιμπάτε με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, ώστε να κλείσει μέσα η γέμιση, χωρίς να σκεπαστεί.

Αραδιάζετε τα μελιτίνια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο