OliveMagazine

Μελιτζάνα ρολό με μανούρι και σάλτσα ντομάτας και πέστο βασιλικού

Μελιτζάνα ρολό με μανούρι και σάλτσα ντομάτας και πέστο βασιλικού

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριου μεγέθους, κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 0,5εκ.
  • 400γρ. μανούρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού έτοιμο ή σπιτικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι ή ζάχαρη
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις μελιτζάνες: Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε κρύο νερό για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ χτυπάτε στο multi το λάδι με το σκόρδο και το πέστο βασιλικού.

Στραγγίζετε τις μελιτζάνες, με ένα πινέλο τις αλείφετε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή σε αντικολλητικό σχαροτήγανο σε δόσεις. Κόβετε το μανούρι σε μπαστούνια με πάχος ενός δάχτυλου και μήκος όσο το πλάτος από τις μελιτζάνες. Ρυθμίζετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα.

Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια του τυριού και τα τυλίγετε με φέτες ψημένης μελιτζάνας σε ρολό. Τα αραδιάζετε σε ταψάκι.

Ξύνετε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις ανακατεύετε με το μέλι, ανάλογο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο. Περιχύνετε τις μελιτζάνες στο ταψί με αυτήν τη σάλτσα.

Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr